OLIVER PESCH – KID WITH THE DICE

Artiest info
Website
facebook
Label: Revanche Records

Oliver Pesch is de naam van een uit het Zuid-Hollandse Barendrecht afkomstige singer-songwriter die in maart 2023 zijn debuutalbum “Kid With The Dice” uitbrengt. Als tiener wist hij al dat zijn toekomst in de muziek zou liggen en als 16-jarige was hij één van de jongste muzikanten die zich wist in te schrijven aan de Tilburgse Rockacademie waar hij vier jaar later met succes kon afstuderen. Bij optredens in cafés en bars tijdens die studeerperiode bracht hij voornamelijk coverversies van popularie liedjes zoals o.a. Paul Simon’s “50 Ways To Leave Your Lover”, “Somewhere Only We Know” van ‘Keane’ en “In Too Deep” van ’Sum 41’.

Maar in die periode schreef hij ook zijn eigen nummers waarvan hij er nu elf heeft opgenomen voor zijn eerste plaat “Kid With The Dice”. Twee van die tracks kunt u in een live gebrachte uitvoering beluisteren op de bijgaande video’s: eerst brengt hij zijn doorbraaksingle “Shelly (Lollapalooza)” en daarna kunnen we genieten van de catchy song “You Found A Lover” die als derde single uit dit album werd uitgebracht.

We moeten hier echter al meteen aangeven dat eigenlijk alle elf liedjes op dit album het potentieel bezitten om als single in de hitlijsten terecht te komen. Daarbij tippen wij naast de twee nummers op de video’s voornamelijk op de songs “Mesopotamia”, het als meest recente single verschenen nummer “That’ll Be It”, het autobiografische verhaal in de song “The Larger Side Of Life”, het liefdesverdriet uitstralende “Without A Hand To Hold”, het intieme “Nothing To Sell” en het wellicht door zijn muzikale voorbeeld Paul Simon geïnspireerde verhaal in “Sheila & Andy”.

In de volgende weken kunt u Oliver Pesch zes keer live aan het werk gaan kijken in diverse Nederlandse zalen. Hij zal daar met gepaste fierheid de liedjes van zijn debuutplaat “Kid With The Dice” ten gehore brengen en u zult dan zelf kunnen vaststellen dat er een grote portie singer-songwritertalent in deze jongeman schuil gaat, iets wat veelbelovend is voor zijn toekomst in de muziekwereld.

(valsam)